Będzie chili - będzie piekło!
Ale żeby nie było tak źle - dodajemy cosik na osłodę - dania i żywota. Ta-dam!
Znamy więc podstawowe składniki, oto cały skład:
kotlety sojowe
por
papryczka chili
ananas
papryka zielona
olej do smażenia
olej sezamowy
jasna pasta miso
sos sojowy
Przechodzimy więc do działania:
Przygotowanie zaczynamy od poszatkowania papryczki chili. Wrzucamy ją na rozgrzany olej do woka. Do oleju do smażenia dodajemy uprzednio około łyżeczki oleju sezamowego. W międzyczasie gotujemy kotlety sojowe - we wrzątku z dodatkiem sosu sojowego. Kiedy zmiękną, wrzucamy je do woka. Smażymy, aż nabiorą barwy i dobrze nasiąkną kapsaicyną z papryczek. Wtedy dodajemy pora, pokrojonego w talarki, paprykę zieloną - pokrojoną w kęsy i ananasa, pokrojonego w kawałki. Całość smażymy razem na jak największym ogniu. Podajemy z ryżem oraz - obowiązkowo! - surówką z liści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz